VitaMentalis voor zzp'ers

Omdat VitaMentalis zich primair richt op de zakelijk markt, is VitaMentalis ook bij uitstek geschikt voor zzp’ers. Als zelfstandig ondernemer is je mentale gezondheid je grootste schat. Daar wil je goed voor zorgen omdat je niet in de problemen wilt komen door langdurig thuis te zitten.

VitaMentalis biedt een persoonlijke en vertrouwde benadering. Een jaarlijkse VitaMentalis Health Check zorgt ervoor dat je mentale problemen op tijd kunt signaleren en waar nodig aandacht kunt geven. Als er een behandeling nodig is, beland je met de inzet van VitaMentalis in een snel en overzichtelijk behandeltraject, waarbij de kans op terugval minimaal is.

VitaMentalis richt zich op bedrijven en is geen praktijk voor particuliere klanten. Als geen zzp’er bent, maar wel geconfronteerd wordt met mentale klachten, kun je met je werkgever overleggen of een behandeltraject via VitaMentalis een optie is.

Onze toegevoegde waarde

  • Heldere analyse met behulp van de VitaMentalis Health Check
  • Binnen een traject van vijf gesprekken maximaal resultaat
  • Positieve, persoonlijke benadering
  • Persoonlijk actieplan om terugval te voorkomen

Waarmee kunnen we je helpen?

Als zzp’er is je mentale gezondheid je grootste schat. Daarom is het goed van tijd tot tijd aandacht te besteden aan je mentale gezondheid. Loop je tegen je grenzen aan? Neem dan contact op met VitaMentalis:

030 69 95 606
info@vitamentalis.nl

VitaMentalis - Voor een goede mentale conditie

Blogs

Werken als middel om beter te worden?

Kun je je werk gebruiken als middel om te herstellen van mentale klachten? VitaMentalis vindt van wel. Sterker nog: wij gebruiken het werk om het herstelproces zo duurzaam en snel mogelijk te laten verlopen. We hebben in de afgelopen tien jaar gezien dat het werkt.

Lees verder »
VitaMentalis - Voor een goede mentale conditie

Veelgestelde vragen

De VitaMentalis Health Check speelt een belangrijke rol in ons behandelingsproces. Aan de hand van deze Health Check krijgen we een betrouwbaar beeld van de mentale gezondheid van de desbetreffende persoon. De test is opgebouwd uit een vragenlijst. De uitkomsten van de VitaMentalis Health Check worden met de medewerker doorgenomen en vormen de basis voor het verdere behandelplan.

We merken in het bedrijfsleven dat mensen maar al te vaak een beetje worden opgelapt, zonder dat de oorzaak van hun mentale problemen wordt aangepakt. Doordat Vita Mentalis met de Mental Health Check eerst achter de kern van het probleem probeert te komen, kunnen we tot een effectief behandeltraject komen, dat vaak al na vijf gesprekken kan worden beëindigd.

VitaMentalis ondersteunt bedrijven, arbodiensten en leidinggevenden om te werken aan een goede mentale conditie voor hun personeel. We worden allemaal geconfronteerd met medewerkers die niet tot hun recht komen. Ze hebben korte lontjes of zijn passief, hebben geen zin in hun werk of hebben burn-out gerelateerde klachten.

We zien in onze praktijk dat mensen die wekenlang thuis zitten, vaak sterk achteruit gaan met betrekking tot hun mentale conditie. In overleg met de werkgever of manager kiezen we voor een benadering waarbij de cliënt zo snel mogelijk weer op de werkvloer terugkeert. Zolang de medewerker voor een deel aan het werk blijft, ontstaat er geen afstand en hoeft de medewerker geen drempel te overwinnen om weer terug te komen.

Als er een nieuwe aanmelding bij ons binnenkomt, streven we ernaar om binnen 24 uur contact met elkaar te hebben om een afspraak te maken. De eerste afspraak, inclusief de VitaMentalis Health Check, vindt over het algemeen binnen een week plaats.